Vyskúšajte originálne zimné drinky s vodkou!

Domáci barman

Miešané drinky nepatria len k letu a vysedávaniu na terasách podnikov. V trochu inom prevedení bude ich vychutnávanie rovnako príjemné aj v zime. Varené víno alebo punč sú klasikou, čo však vyskúšať niečo netradičnejšie a pripraviť si domáce horúce drinky s vodkou?  

Horúce drinky sú skvelým spestrením zimných večerov v kruhu priateľov či rodiny. Výborne chutia, v chladnejšom počasí zahrejú a podčiarknu vianočnú - alebo celkovo zimnú - atmosféru. Tentoraz však zabudnite na varené víno či punč, originálne horúce miešané nápoje možno pripraviť aj z vodky. V kombinácii so sezónnymi ingredienciami a príchuťami ako škorica, zázvor, pomaranč či med, majú veľký predpoklad stať sa u vás doma favoritmi tejto zimy! 

Profesionálni barmani a brand ambasádori spoločnosti St. Nicolaus, Tomáš Gyén a Marek Klčo, si pre vás pripravili niekoľko receptov na horúce i chladené drinky, ktorých hlavnou ingredienciou je Nicolaus Vodka. Rýchlo a jednoducho si ich pripravíte aj sami doma. Skvele sa hodia na predvianočnú či silvestrovskú párty, ale rovnako sa ich vychutnáte na gauči zakrútení v deke.  

Horúce drinky s  vodkou 

Horúce miešané drinky vás v zimných mrazoch nielen zahrejú, ale potešia aj vaše chuťové poháriky. Výraznú arómu škorice, citrónov či zázvoru podčiarkne jemná chuť vodky.  

Nicolaus Cinnamon Toddy 

Potrebovať budete: 

  • 6cl Nicolaus Ultra Jemná Vodky 
  • 20cl jablkovej šťavy Pfanner 
  • 1,5cl škoricový sirup Giffard 
  • 1 cl citrónovú šťavu 
  • škoricu, klinčeky 

Spôsob prípravy: Všetky suroviny zohrejeme spolu v konvičke, premiešame a prelejeme do servírovacieho skla. Na záver ozdobíme citrónovou kôrou.  

 

Liptovský horúci nápoj med-zázvor 

Potrebovať budeme:  

  • 5cl Nicolaus Ultra Jemnú Vodku 
  • 1cl medového sirupu Giffard 
  • 1cl zázvorového sirupu Giffard 
  • 1 cl citrónovej šťavy 
  • citrón, zázvor, horúcu vodu 

Spôsob prípravy: Do pohára nalejeme všetky suroviny a zalejeme horúcou vodou, premiešame. Na záver dozdobíme kúskami zázvoru a kôrou z pomaranča.  


Chladené zimné drinky s  vodkou

Hoci so zimou sa nám akosi viac spájajú tie teplé a ťažšie nápoje, niekedy padne vhod aj príjemné osvieženie. Nasledujúce miešané drinky sa síce podávajú s ľadom, no chuť zázvoru či citrusových plodov im dodá atmosféru hodnú zimných dní.  

Ultra Mule 

Potrebovať budeme: 

Spôsob prípravy: Všetky suroviny nalejeme do servírovacieho hrnčeka, zasypeme ľadom a jemne premiešame. Podávame s plátkom zázvoru a citrónovou kôrou na vrchu.  

 

 Ultra Grapefruit

 Potrebovať budeme: 

Spôsob prípravy: Všetky suroviny nalejeme do servírovacieho skla, zasypeme ľadom a jemne premiešame. Vrch pohára dozdobíme lístkami mäty a kôrou z pomaranča alebo grapefruitu.  

 


Súvisiace produkty

Viac z nášho blogu