Miešané drinky nepatria len k letu a vysedávaniu na terasách podnikov. V trochu inom prevedení bude ich vychutnávanie rovnako príjemné aj v zime. Varené víno alebo punč sú klasikou, čo však vyskúšať niečo netradičnejšie a pripraviť si domáce horúce drinky s vodkou?
Horúce drinky sú skvelým spestrením zimných večerov v kruhu priateľov či rodiny. Výborne chutia, v chladnejšom počasí zahrejú a podčiarknu vianočnú - alebo celkovo zimnú - atmosféru. Tentoraz však zabudnite na varené víno či punč, originálne horúce miešané nápoje možno pripraviť aj z vodky. V kombinácii so sezónnymi ingredienciami a príchuťami ako škorica, zázvor, pomaranč či med, majú veľký predpoklad stať sa u vás doma favoritmi tejto zimy!
Profesionálni barmani a brand ambasádori spoločnosti St. Nicolaus, Tomáš Gyén a Marek Klčo, si pre vás pripravili niekoľko receptov na horúce i chladené drinky, ktorých hlavnou ingredienciou je Nicolaus Vodka. Rýchlo a jednoducho si ich pripravíte aj sami doma. Skvele sa hodia na predvianočnú či silvestrovskú párty, ale rovnako sa ich vychutnáte na gauči zakrútení v deke.
Horúce drinky s vodkou
Horúce miešané drinky vás v zimných mrazoch nielen zahrejú, ale potešia aj vaše chuťové poháriky. Výraznú arómu škorice, citrónov či zázvoru podčiarkne jemná chuť vodky.
Nicolaus Cinnamon Toddy
Potrebovať budete:
- 6cl Nicolaus Ultra Jemná Vodky
- 20cl jablkovej šťavy Pfanner
- 1,5cl škoricový sirup Giffard
- 1 cl citrónovú šťavu
- škoricu, klinčeky
Spôsob prípravy: Všetky suroviny zohrejeme spolu v konvičke, premiešame a prelejeme do servírovacieho skla. Na záver ozdobíme citrónovou kôrou.
Liptovský horúci nápoj med-zázvor
Potrebovať budeme:
- 5cl Nicolaus Ultra Jemnú Vodku
- 1cl medového sirupu Giffard
- 1cl zázvorového sirupu Giffard
- 1 cl citrónovej šťavy
- citrón, zázvor, horúcu vodu
Spôsob prípravy: Do pohára nalejeme všetky suroviny a zalejeme horúcou vodou, premiešame. Na záver dozdobíme kúskami zázvoru a kôrou z pomaranča.
Chladené zimné drinky s vodkou
Hoci so zimou sa nám akosi viac spájajú tie teplé a ťažšie nápoje, niekedy padne vhod aj príjemné osvieženie. Nasledujúce miešané drinky sa síce podávajú s ľadom, no chuť zázvoru či citrusových plodov im dodá atmosféru hodnú zimných dní.
Ultra Mule
Potrebovať budeme:
- 6 cl Nicolaus Ultra Jemnú Vodku
- šťavu z ½ citróna
- Ginger Beer
Spôsob prípravy: Všetky suroviny nalejeme do servírovacieho hrnčeka, zasypeme ľadom a jemne premiešame. Podávame s plátkom zázvoru a citrónovou kôrou na vrchu.
Ultra Grapefruit
Potrebovať budeme:
- 4 cl Nicolaus Ultra Jemnú Vodku
- 2 cl Guava sirup Giffard
- grapefruitové plátky
- 10 cl bielu grapefruitovú šťavú
- 10 cl sódy
Spôsob prípravy: Všetky suroviny nalejeme do servírovacieho skla, zasypeme ľadom a jemne premiešame. Vrch pohára dozdobíme lístkami mäty a kôrou z pomaranča alebo grapefruitu.