Alkohol ako vianočný darček? To si žiada niečo špeciálne!

Tipy

Lámete si hlavu nad ideálnym vianočným darčekom pre skutočných fajnšmekrov? Kvalitný alkohol určite nič nepokazí, najmä v prípade, ak stavíte na kvalitu, siahnete po originálnom darčekovom balení a trafíte sa do vkusu obdarovaného. Poradíme vám, ako vybrať to pravé.  

Aj fľaša alkoholu môže byť skvelým vianočným darčekom. Ostatne, je to naozaj praktický dar, ktorý nezapadne medzi ostatnými  a poteší obdarovaného. Aby však splnil svoj účel, výber alkoholu netreba nechávať na náhodu. Vianočný darček si predsa len žiada niečo špeciálne a v ideálnom prípade by mal ukázať, že ste si na výbere dali záležať, snažili ste sa prekvapiť a nevzali ste prvú fľašu, ktorú ste objavili v obchode. Hodia sa preto najmä darčekové balenia, limitované edície či drahšie zberateľské kúsky. Potešíte nimi napríklad kolegov či kamarátov, ale aj rodinných príslušníkov, najmä mužského pohlavia: otcov, dedkov či strýkov.  

Široký výber darčekových balení nájdete tu.

Vyberte niečo špeciálne 

Vianočný darček by mal predovšetkým urobiť radosť a trafiť sa do vkusu obdarovaného, ale stále by to malo byť niečo špeciálne, niečo, čo si možno bežne nekupuje sám. Ak viete, že obľubuje napríklad kvalitné ovocné destiláty, siahnuť môžete napríklad po značkách ako Domovina či Zbojnícka v ozdobných darčekových baleniach. Pre skutočných fajnšmekrov je tu rad exkluzívnych destilátov od St. Nicolaus vyrobených z najkvalitnejších druhov ovocia. Marhuľovicu odležanú na ovocí, hruškovicu s vôňou maslovej dužiny hrušky alebo exkluzívnu satmársku slivovicu dostanete aj v špeciálnom 1,5 litrovom darčekovom balení.  


Darčekové balenia 

Darčekové balenia alkoholu vyzerajú elegantne a ponúkajú pridanú hodnotu. Trvácnosť samotnej fľaše alkoholu je obmedzená – bola by predsa len škoda, ak by kvalitný alkohol ostal nedocenený a fľaša neotvorená. Poháre pre konkrétny typ alkoholu či ploskačka však splnia úlohu praktického darčeka a vydržia omnoho dlhšie ako samotná fľaša. Darčekové balenie 35 % DARK v sebe okrem fľaše skrýva aj štyri párty skúmavky pre efektné servírovanie a nálievku na ľahšie nalievanie, obľúbenú Demänovku bitter zas dostanete v darčekovom balení s praktickou ploskačkou.  

Whisky nič nepokazí 

Ak si nie ste istý, ktorý druh alkoholu by obdarovanému urobil radosť, vyberte niečo neutrálne a predsa špeciálne. Kvalitná whisky má v sebe punc exkluzivity, vďaka čomu urobí z každého jej popíjania výnimočnú udalosť. Či si už whisky vychutnáva pravidelne alebo ju vytiahne len pri návštevách, určite mu fľašou whisky urobíte radosť. Ak patrí skôr k amatérom, darčekové balenie spolu s pohármi určenými na whisky, sa bude určite hodiť. Vyskúšajte napríklad whisky Glen Moray s dvojicou pohárov v darčekovom balení.  

Ak vyberáte naozaj hodnotný darček pre skutočných milovníkov whisky, môžete vybrať aj špeciálne limitované edície whisky, ktoré sú skutočným zberateľským kúskom, ako napríklad 25-ročná whisky Glen Moray Port Cask Finish. Cena takéhoto kúsku je vysoká, čo však odráža precízny spôsob jeho výroby.  

O tom, ako vybrať vhodnú whisky sa môžete dočítať aj v našom predošlom článku venovanom whisky.  

Maličkosť, ktorá poteší 

Aj malý - zato vhodne zvolený - darček môže urobiť veľkú radosť. Kolekcie miniatúrnych fľaštičiek kvalitného alkoholu budú milou vianočnou pozornosťou pre kolegov či kamarátov. Potešíte nimi najmä tých, ktoré obľubujú kvalitné ovocné destiláty: v  mini packu DOMOVINA nájdete trojbalenie 0,05 l borovičky, hruškovice a slivovice, darčekové balenie Exclusive Collection zas ponúka výber toho najlepšieho z radu ST.NICOLAUS EXCLUSIVE.    


Súvisiace produkty

Viac z nášho blogu